Reacties

 

Mariska: Vol verwachting in januari naar de Introductie avond van Metabolic Balance met 2 van mijn dochters. Het klonk allemaal “heel goed”. Bij het noemen van het cursusgeld schrik je wel even maar: WAT BEN IK BLIJ DAT IK HET GEDAAN HEB!!!!!!! Ik was er zelf nooit in geslaagd zoveel af te vallen en wat ging het makkelijk. Mede doordat er maar 2 cursisten zich aanmelden (mijn dochter en ik) werd het een heel ontspannen cursus bij mij thuis waar we veel van hebben opgestoken wat voeding etc. betreft. En nu maar zorgen dat de kilo’s eraf blijven. Ik zie al uit naar de komende bijeenkomst van mede-cursisten. Lieve Tessa, bedankt voor alles en tot ziens.

Janneke, 57 jaar: ‘Dankzij Metabolic Balance voel ik mij veel fitter, zowel lichamelijk als ook psychisch. Ik slaap beter en zelfs mijn huid is er op vooruit gegaan.
Het is fijn om een persoonlijk voedingsplan te hebben, zodat ik houvast heb en de juiste keuzes kan maken. Door Tessa’s persoonlijke inbreng en professionele begeleiding heb ik de cursus ‘Gewicht van Jezelf’ als zeer positief ervaren.’

Cliënte, 62 jaar: Via de website van Tessa klikte ik op de link ‘Metabolic Balance’, MB. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het idee om een voedingsplan te ontvangen, dat op één druppel van mijn hoogsteigen bloed zou worden gebaseerd, sprak me direct aan. Ik ben een ervaringsdeskundige, die in haar jojo-strijd met 5 tot 10 kilo in de loop der jaren stilaan voedsel-toleranties bleek te hebben ontwikkeld. Met als resultaat een overgevoelig maag-darmstelsel. Dus ik moest wat en graag iets blijvend! De aanbevolen voedingsproducten binnen mijn MB-voedingsplan waren enerzijds logisch en herkenbaar, anderzijds volslagen nieuw en best bizar. Er stonden producten op mijn lijst, die ik nooit zal gaan eten omdat ze te bijzonder zijn, naast producten die ik al sinds mijn jeugd (!)nagenoeg nooit meer at. Na twee strenge dagen en 3 strenge maanden was ik mijn kilo’s verbluffend gemakkelijk meer dan kwijt en waren mijn darmen rustig. De lijst producten was uitgebreid genoeg om gevarieerd en bevredigend te kunnen eten. En er kwamen nog een paar blij stemmende verrassingen uit de Toverdoos. Echt geweldig! Inmiddels ben ik voor mijzelf behoorlijk overtuigd van het MB-voedingsprogramma. Maar er is nog geen heel jaar voorbij en het lijkt me, als ervaren jojojer, toch te vroeg om te juichen. Gelukkig voorziet het plan in een lange begeleiding. En Tessa …. is daarin echt een maatje.

Betty, 69 jaar: “Ik heb gekozen voor jouw praktijk omdat die veel beter bij mijn visie van leven aansluit. Ik ben zelf opgeleid biologisch-dynamisch tuinder en eet nagenoeg bijna alles biologisch.
Ik heb ervaren dat een goed ritme van biologische inhoudelijke voeding vele problemen op kan lossen.
Dat de reguliere en de biologische visie op het leven veel meer samen zou dienen te werken dan nu vaak nog alleen regulier wordt benaderd en naar buiten wordt gebracht.
Ik heb veel meer inzicht over voeding, opname en spijsvertering gekregen. Dit heeft mij een rustiger gevoel gegeven aan de weerstand die ik had bij inname van alleen maar farmaceutische medicatie.
Het heeft op velerlei manieren mijn inname van medicatie verminderd en verandert waar ik heel blij mee ben.Dank je wel Tessa!”
Sytske, 70 jaar: ‘Mijn ervaring met de consulten was heel goed, omdat ik al meerdere diëten had geprobeerd om af te vallen en dat me niet het gewenste resultaat opleverde, vond één van de
kinderen op de computer de site van “dankzijvoeding, natuurdiëtist” van Tessa. Aan de hand van eerst een bloed onderzoek werd mijn dieet vast gesteld. Ook hele goede adviezen waar ik veel aan had met als resultaat afvallen!!’

Marianne, 59 jaar:Toen ik in het voorjaar van 2014 de diagnose poly-neuropathie kreeg, en onbewust bezig was met wat ik zelf zou kunnen doen om mijn klachten te verminderen, en daarbij eventueel ook wat van mijn ernstige overgewicht kwijtraken, kwam op een ochtend het woord ‘natuurdiëtiste’ in mij op, als een ingeving. Zoekend via google kwam ik op de site van Tessa terecht. Het sprak me enorm aan dat Tessa heel breed geschoold is en altijd nog bezig is met (bij-)scholen op het gebied van voeding, maar ook op andere gebieden (psychologie en filosofie) die passen bij een holistische mensvisie. Haar werkwijze raakte mij en gaf mij vertrouwen.
Na een uitgebreide intake, waar in alle rust naar mijn klachten/problemen/smaak/wensen/patronen etc. werd geluisterd, werd een heel persoonlijk voedingsadvies samengesteld, passend bij mijn leefstijl, met goede tips waar ik dingen kon veranderen. Geen dieet, maar in contact met je lijf ervaren wat goed is voor je! Geen voorschriften, maar tips. Ik hou niet van betuttelen.
Een voorbeeld daarvan is de tip bij het laatste consult om ‘lekkere trek’ tegen te gaan door een glas water te drinken. Want, zo werd uitgelegd, zodra er iets in je maag komt dus ook water, dan krijgen je hersenen ook een signaal waardoor die behoefte over gaat. En het werkt !!!!!
Als ik ergens twijfels over had, b.v. als het even niet lukte, dan bleef Tessa positief en legde uit hoe alle ervaringen hoorden bij het proces, op weg naar bewust en gezond leven. Zo helpt ze mij met mildheid naar mezelf te kijken en blijft het een positief proces, dat ik zeker lang zal kunnen volhouden op deze manier.

Dieuwke, 73 jaar: ‘Dat er verschil kan bestaan tussen gewassen die óf bovengronds óf wel ondergronds tot rijping komen, daar had ik nog niet bij stilgestaan. Maar het zou mogelijk kunnen zijn. Zonnekracht is onmisbaar voor alles wat leeft en dat het misschien ook via zongerijpt voedsel bijdraagt aan de gezondheid van de mens is voor mij een welkome gedachte’.

Dankzij Voeding is gevestigd in Fochteloo en goed bereikbaar vanuit Appelscha, Oosterwolde, Elsloo, Donkerbroek, Drachten, Assen, Hoogeveen, Veenhuizen, Bakkeveen, Norg en Smilde. Een goede keus als het gaat om natuurdietist, detox, natuurlijke voeding, natuurlijk afvallen, bewustzijn voeding, emotie-eten, intuïtief eten, buikvet, vermoeidheid, darmklachten, slaapproblemen, voedingstherapie, kanker, herstellen na ziekte, gewrichtsklachten, insuline resistentie, hoofdpijnklachten en voeding, diabetes, slechte weerstand, gezond gewicht, gezond eten, meer vitaliteit en betere weerstand / immuniteit, gezond darmmicrobioom, gezond oud worden, gezonde levensstijl, gezond levensritme, meer ontspanning, minder stress, minder buikvet en minder buikpijn, bewustzijn rondom voeding vergroot en vergroten.