Visie op voeding en gezondheid

 

Al mijn hele leven interesseer ik mij in voeding en gezondheid. In de loop van mijn leven ben ik voeding steeds meer op diverse niveaus leren zien. De hele dag krijgen wij heel veel indrukken te verwerken, via onze zintuigen krijgen we van alles binnen en ontmoeten we de wereld waarin we leven. Hoe zorg je goed voor jezelf? Hoe zorg je ervoor dat lichaam, ziel en geest die voeding krijgen die onze levensprocessen en ontwikkeling ondersteunen? Ik vind het belangrijk om behalve het lichaam goed te voeden, net zo belangrijk om me bewust te zijn dat ook mijn geest en ziel goede ‘voeding’ nodig hebben.
De balans en harmonie tussen lichaam en geest is in mijn ogen essentieel voor een goede gezondheid. De soort voeding en de levensstijl spelen hierin een belangrijke rol.

Licht maakt al het leven mogelijk, ook het geestelijk leven. Net als een plant hebben wij licht nodig om te groeien en gezond te blijven. Via onze voeding kunnen wij licht opnemen. Niet al onze voeding bevat evenveel licht, dit blijkt inmiddels ook uit verschillende onderzoeken. Belangrijk is dat voeding onze levensenergie versterkt en dat we via goede voeding lichtenergie tot ons nemen.

Via voeding nemen we iets uit de buitenwereld tot ons mee naar onze binnenwereld. Alles wat de mens via de buitenwereld tot zich neemt en krijgt, wordt verteerd en eigen gemaakt. Of het nu om voeding gaat en/of om gedachten en gevoelens. De weg die voeding aflegt gaat meestal eerst via onze ogen naar onze mond, komt in de maag, vervolgens in de dunne darm, de dikke darm en uiteindelijk maken al onze organen contact met de voeding die wij eten. Ieder mens maakt van de voeding die gegeten wordt een heel lichaamseigen substantie. Hoe bijzonder is dat?

 

In onze binnenwereld ontmoeten wij deze voeding die wij tot ons nemen. Voeding die puur is, niet bewerkt, de tijd heeft gekregen om te groeien, herkennen wij als een authentiek, echt product.
Wij nemen een “levens”middel tot ons en deze pure voeding ondersteunt het leven in ons.

Pure, zuivere voeding, voedt ons het meest, helpt ons te ontwikkelen tot een authentiek mens en maakt ons bewustzijn helder. Lichaam, ziel en geest zijn immers verbonden.
Goede pure voeding ondersteunt onze gezondheid, onze vitaliteit, helpt ons bewust te worden van het hier en nu en ontwikkelt ons weer een stukje meer.
Voeding als drager van de levenskrachten en als krachtige hulpbron voor het zelf genezend vermogen in ieder mens.
Voeding die met dankbaarheid en bewust wordt gegeten, wordt beter verteerd, beter verdragen en maakt ons vitaler.

Landbouw-methode met respect voor de aarde, dus zonder gebruik van kunstmest en andere chemicali├źn, kunnen krachtige voedingsmiddelen voortbrengen. Biologische en biologische dynamische landbouw bevordert de natuurlijk weerstand en vitaliteit van de planten en daardoor dus weer die van de mens.

WAT GOED IS VOOR DE AARDE, IS OOK GOED VOOR DE MENS!

Dankzij Voeding is gevestigd in Fochteloo en goed bereikbaar vanuit Appelscha, Oosterwolde, Elsloo, Donkerbroek, Drachten, Assen, Hoogeveen, Veenhuizen, Bakkeveen, Norg en Smilde. Een goede keus als het gaat om natuurdietist, detox, natuurlijke voeding, natuurlijk afvallen, bewustzijn voeding, emotie-eten, intuïtief eten, buikvet, vermoeidheid, darmklachten, slaapproblemen, voedingstherapie, kanker, herstellen na ziekte, gewrichtsklachten, insuline resistentie, hoofdpijnklachten en voeding, diabetes, slechte weerstand, gezond gewicht, gezond eten, meer vitaliteit en betere weerstand / immuniteit, gezond darmmicrobioom, gezond oud worden, gezonde levensstijl, gezond levensritme, meer ontspanning, minder stress, minder buikvet en minder buikpijn, bewustzijn rondom voeding vergroot en vergroten.