Wie ben ik?

 

Mijn naam is Tessa Bonnema-Idema. Ik heb een grote interesse in de gezondheid van de totale mens en kijk vanuit een holistische visie naar de mens. Voor mij is voeding een belangrijke basis voor een goede gezondheid.

Na mijn HBO opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik in 1979 ben afgestudeerd in Voeding en Diëtetiek, ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen op diverse gebieden.

Ik heb een jaar natuurgeneeskunde gestudeerd, heb mezelf daarnaast tevens verdiept in de vele voedingssystemen en voedingstheorieën, o.a. in de macrobiotiek, het vegetarisme/ veganisme en natuurvoeding.

Vervolgens heb ik me 4 jaar geschoold in de Astrologie en Jungiaanse psychologie bij Karen Hamaker in Amsterdam.

Ook ben ik bekend met de NLP (neuro linguïstisch programmeren). Na een jaar intensieve training heb ik een internationaal certificaat van NLP practioner behaald bij de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

 

De laatste jaren is de antroposofie voor mij een belangrijke motivatie om mij verder te scholen. Ik heb me aangesloten, naast de NVD (Ned. Vereniging van Diëtisten) en de Natuurdiëtisten, ook bij de NVDA, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten werkzaam vanuit de Antroposofie. Inmiddels heb ik al diverse scholingen, o.a. door de NVDA georganiseerd, met veel plezier en interesse gevolgd.

Aan de Academie voor Antroposofische Geneeskunde in Zeist heb ik in juni 2013 de basis module Antroposofische Geneeskunde afgerond. Ook organiseert de Academie regelmatig nascholingsdagen die mij inspireren en waar ik meer ‘gevoed’ vandaan kom.

Regelmatig teken ik in voor studiedagen, bijscholingen en nascholing georganiseerd door verschillende organisaties. In 2014/2015 heb ik me o.a. verdiept middels scholingsdagen in ‘Burnout’, ‘stress en darmen’, ‘probiotica’, ‘hart’, ‘longen’, ‘hormonen’ en heb ik hard gewerkt aan orthomoleculaire verdieping.

In april 2016 heb ik in Noordwijkerhout, tijdens het 75-jarig jubileum van de Nederlandse Diëtisten Vereniging, een presentatie gegeven met het thema ‘Wat voedt de mens werkelijk en waarom eet de mens’.

In december 2017 heb ik na een super leuk inspirerend studiejaar de opleiding BARSTENSVOL LEVEN aan de Kraaybekerhof Academie afgerond. Wat een super leuke opleiding is dat!

Dankzij Voeding is gevestigd in Fochteloo en goed bereikbaar vanuit Appelscha, Oosterwolde, Elsloo, Donkerbroek, Drachten, Assen, Hoogeveen, Veenhuizen, Bakkeveen, Norg en Smilde. Een goede keus als het gaat om natuurdietist, detox, natuurlijke voeding, natuurlijk afvallen, bewustzijn voeding, emotie-eten, intuïtief eten, buikvet, vermoeidheid, darmklachten, slaapproblemen, voedingstherapie, kanker, herstellen na ziekte, gewrichtsklachten, insuline resistentie, hoofdpijnklachten en voeding, diabetes, slechte weerstand, gezond gewicht, gezond eten, meer vitaliteit en betere weerstand / immuniteit, gezond darmmicrobioom, gezond oud worden, gezonde levensstijl, gezond levensritme, meer ontspanning, minder stress, minder buikvet en minder buikpijn, bewustzijn rondom voeding vergroot en vergroten.